La Laia, una Barcelonina valenta

La Laia

Corria el segle IV, quan l’emperador romà Dioclecià va ordenar perseguir tots els cristians que hi havia a l’Imperi. A Barcelona, molts es van amagar i altres van fugir.
Explica la llegenda que en un mas de Sarrià vivia una joveneta de 13 anys que es deia Eulàlia. En assabentar-se d’aquella situació, la petita Eulàlia es presentà a Barcelona davant del cònsol Dacià per rebel·lar-se contra aquells actes tan injustos.

Malgrat que va ser empresonada i castigada per tal atreviment, l’Eulàlia no es va deixar vèncer i va lluitar pels seus ideals, que finalment la van portar a la mort.
Des d’aleshores, aquesta nena ha estat per a la nostra ciutat símbol de solidaritat, de defensa de la justícia i del compromís de la joventut, i juntament amb la Mare de Déu de la Mercè n’és patrona.
L’any 1998 l’artesà Xavier Jansana fa renéixer la Laia, una gegantona que dóna vida a la valenta noieta, dedicada a tots els nens i les nenes de Barcelona.



Avui tambe tenim a  un  altre Barcelonina valenta, la Laia Serrano que amb la seva empenta setmana rera setmana ens engresca a tots per conseguir que barcelonactua sigui realitat.





Felicitats Laia






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to " "

  1. Laura says:
    12 de febrero de 2013, 5:05

    Ho has narrat amb molta sensibilitat, la "LAIA" podria ser l'Agustina Aragó dels nostres temps, ja que tot i totes les dificultats, creu en el seu projecte, i té la facilitat que la gent creem en ella i li fem "pinya "i així aquest projecte es pugui fer realitat. Un bon dia i a passar-ho bé!

  2. Isabel Cramp Says:
    12 de febrero de 2013, 5:31

    Caram Arty, crec que aquesta es la millor felicitació que avui rebrà la nostra LAIA! Enhorabona Arty!

Publicar un comentario